Ustanovljena družba 12. junija 1991 FIPOS d.o.o. je računovodska hiša, ki že šestindvajseto leto sledi razvoju podjetništva v Obalno-kraški regiji, z lastnimi strokovnimi računovodskimi storitvami. V tem obdobju smo v FIPOS-u uspešno sledili nenehnim in dinamičnim spremembam na področju gospodarstva in javnega sektorja. Naša poslovna filozofija je kakovostna in učinkovita opravljena storitev v zadovoljstvo naših poslovnih partnerjev ter dolgoročno sodelovanje z njimi.

 V regiji smo s svojimi storitvami prepoznavni v gospodarstvu in močno uveljavljeni v javnem sektorju. Računovodske in svetovalne storitve opravljamo ne le gospodarskim družbam, ampak tudi za pravne subjekte s področja izobraževanja, kulture, zavarovanih območij - krajinskih parkov in znanstveno-raziskovalnih inštitutov. Naše strokovno delo je ocenjevala tudi posebna komisija pri Gospodarski zbornici Slovenije – Zbornici računovodskih servisov in nas v letu 2014 uvrstila v finaliste pri izboru "NAJ RAČUNOVODSKI SERVIS 2014". Dosegli smo najvišje možne ocene za strokovnost, za ravnanje s človeškimi viri ter skrb za stranke. S tem poslanstvom nadaljujemo tudi naprej in se še intenzivneje posvečamo področjem, za katera verjamemo, da so pomembna za naše poslovanje, kot tudi za nadaljnje potrjevanje v krogu naše stroke preko Gospodarske zbornice Slovenije.

 Število redno zaposlenih je po bilančnih izkazih znašalo 3,9 na dan 31.12.2015. Podjetje Fipos d.o.o. je  v poslovnem letu 2015 ustvarilo skupno za 258.460 EUR prihodka.